Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
25.04.2024
Eile alustas Viimsi kolme võiduni peetavaid Eesti meistrivõistluste veerandfinaalmänge Tartus sealse Tartu Ülikool & Maks ja Moorits vastu.
Kommenteeri
24.04.2024
Korvpalli Eesti Meistriliiga veerandfinaalseeria läheme kokku Tartu Ülikool Maks& Mooritsaga. Kuigi põhihooajal jäi mängude seis 0:2 tartlaste kasuks ja hea meelega lükkame favoriidikoorma värske peatreeneri Priit Vene õlgadele, ...
Kommenteeri
23.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi neli noortemeeskonda, sh U12, U13, U14 ja U19 poisid läbisid edukalt põhiturniiri ja veerandfinaalid, millega on juba endale kindlustanud koha noorte Eesti Meistrivõistlustel nelja parima ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi/Sportland hooaja kokkuvõte (0)
06.06.2023

Viimsi/Sportland saavutas 2022/2023 hooajal Kaamos Karikavõistlustel 2. Koha, tuli Korvpalli Eesti Meistrivõistlustel neljandaks ja jõudis teist hooaega järjest Eesti-Läti liigas play-offi.

Lõppenud hooaeg oli Viimsi/Sportland meeskonna jaoks alles teine kõrgemas seltskonnas. Viienda mängu kaotamine ning pronksmedalitest ilmajäämine valmistas pettumust, kuid hooaja kokkuvõttes jõuti nii EST-LAT liigas kui Eesti meistrivõistlustel play-off mängudele ning karikavõistlustel finaali.

Kaamos Karikavõistluste hõbe


2022. aasta detsembris Kaamos Karikavõistluste finaalis kaotas Viimsi/Sportland BC Kalev/Cramo’le 64:77 ning võitis hõbemedalid. Veerandfinaalis võideti kahe mängu kokkuvõttes Tallinna Kalev/Audentese meeskonda ning Final Fouri poolfinaalis TalTech/Optibet meeskonda 75:74.

 

Teist hooaega järjest jõuti Eesti-Läti liigas play-off’i

 

Viimsi/Sportland teenis ühisliigas võrdselt 15 võitu ja 15 kaotust, millega jäädi kaheksandaks. Keskmiselt visati mängus 80,77 punkti, millega oldi pingereas lausa kuuendal kohal. Põhiturniiri võitis ülekaalukalt BC Prometey, kes 29 võidu kõrval teenis vaid 1 kaotuse.

 

Veerandfinaalis läks Viimsi/Sportland kokku BC Prometey meeskonnaga. Esimene mäng kaotati võõrsil kindlalt 69:91, teine mäng võideti kodus pärast teist lisaaega 107:105 ning kolmas ja otsustav mäng kaotati Riias ülinapilt 57:59 ja kogu seeria 1:2. Teist hooaega järjest oli suurüllatus lähedal.

 

 

2022/2023 hooaja kokkuvõttes alistati kõik meeskonnad. Oktoobris saadi ajalooline võit BC Kalev/Cramo vastu numbritega 73:70 ja jaanuaris võideti mullust Eesti-Läti liiga meistrit VEF Riga meeskonda 72:65. Kodus saadud võit BC Prometey üle näitas, et heal päeval, võivad viimsilased kõiki võita ja ei murdu ka teisel lisaajal.

 

Eesti meistrivõistluste pronksiseerias läks vaja viite mängu


Eesti meistrivõistluste veerandfinaalis TalTechi vastu olid kõik mängud pingelised, kuid Viimsi/Sportland võitis seeria 3:0. Poolfinaalis BC Kalev/Cramo vastu oldi esimese mängu kolm veerandit võidus kinni ning kolmandas mängus kaotati alles lõpusekunditel skooriga 76:78.


Pronksiseerias oli Viimsi/Sportlandil põhiturniiri tabeliseisu tõttu koduväljaku eelis, kuid kahjuks kaotati esimene mäng kodus lisaajal 86:87. Etteruttavalt võib öelda, et mõlemat meeskonda tabas seejärel kodusaali needus. Viimsi/Sportland võitis Pärnus sealse Pärnu Sadama vastu teise ja neljanda mängu numbritega 82:78 ja 95:72 ning pärnakad võitsid kolmanda ja viienda otsustava mängu viimsilaste poolt vaadatuna 71:80 ja 69:91. Kogu seeria 3:2 ja pronksmedalid Pärnu Sadama meeskonnale.

 

 

Põhiraskust kandsid 7 mängijat

 

2022/2023 hooaja suurim skooritegija oli kapten Karl Johan Lips, visates mängus keskmiselt 15,6 punkti. Lisaks noppis ta igas mängus 7,4 lauapalli. Keskmängija Malik Antonyo Toppin tõi igas mängus 14,5 punkti ning korjas 8 lauapalli. Teise keskmängija, Ronalds Zakise saagiks jäi 13,4 punkti ja 5,5 lauapalli mängu kohta.
 

Teist hooaega järjest meeskonnas olnud tagamängija Devin Lee Harris viskas igas mängus keskmiselt 14 punkti, võttis 5,2 lauapalli ja andis 4,7 resultatiivset söötu. Mängujuht Siim-Markus Posti kontole jäid keskmiselt 9,3 punkti ja 6,8 korvisöötu mängus. Tagamängijad Egert Haller ja Jorgen Rikberg viskasid vastavalt 4,8 ja 4,5 punkti igas mängus.

 

Üle 30 minuti viibisid igas mängus platsil Lips, Toppin ja Harris. Mänguaega teenisid hooaja kokkuvõttes veel kaitsemängu tugisammas Aleksander Oliver Hint, kes kahjuks pidi vigastuse tõttu otsustavaid play-off mänge pingilt vaatama ning kõik noormängijad- Laanemaa, Kokk, Sünd, Arop ja Suurorg.

 

Kapten Karl Johan Lips valiti 2022/2023 Korvpalli Meistriliiga All Star viisikusse

 

Karl Johan Lips oli kaptenina see mees, kes tassis paljudki mängud võidusadamasse ning võitles igas mängus lõpuni ja utsitas kaaslasi. “Olen väga rahul organisatsiooni põhjaliku tööga mängijate värbamisel. Olles ise siinses liigas juba üheksa aastat mänginud, võin öelda, et meie meeskonna sisekliima on väga hea, seda ka mängijate ning treenerite vahel,” iseloomustas Karl Johan Lips viimast hooaega.

Peatreener Valdo Lipsu kõrval tegutsesid tänavu Kristjan Evart ning ukrainlane Dmitry Kolomyichenko. Peatreeneri jaoks oli suurimaks murekohaks stabiilsus. “Suurimaks probleemiks oli kindlasti ebastabiilsus. Kohati suutsime suurte vastu näidata väga head mängu. Samas oli ehk liiga palju mänge, kus ei mänginud oma taset välja. Eks igal hooajal, satub sisse mõni kehvem mäng, aga neid oli natuke liiga palju. Kogu tööprotsessiga jäin rahule. Treenerite tiimiga klappis hästi, paljud mängijad tegid arenghüppe, publiku toetus oli lihtsalt suurepärane,” võttis Valdo Lips hooaja kokku.

 

 

Kogenud tegijad ja oma klubi kasvandikud

 

Teisel hooajal oli suur panus tehtud oma klubi kasvandikele. Oma võimaluse said just põhihooajal Kristjan Kokk, Kevin Sünd, Ron Laanemaa ning koduklubisse naasnud Birk Birger Arop ja Kaur Erik Suurorg. Kogenumatest mängijatest jooksid platsile Devin Lee Harris, aga ka Viimsi oma kasvandikud Jorgen Rikberg ja meeskonna kapten Karl Johan Lips. Teistest klubidest olid tulnud meeskonda Aleksander Oliver Hint, Egert Haller, Siim-Markus Post ning Malik Toppin. Märtsi alguses tuli otsustavateks mängudeks appi esimese hooaja kandev jõud, lätlasest vanameister Ronalds Zakis.

 

 

20 aastat korvpalli KK Viimsi egiidi all

 

30. oktoobril 2022. aastal tähistas Korvpallikubi Viimsi oma 20. juubelit. Klubi, mis 2021. aastal valiti Harjumaa parimaks spordiklubiks, on tänasel päeval koduklubiks üle 700-le korvpallurile.

 

Esindusvõistkonna sportlike saavutuste poolele, tasub kindlasti lisada järjest tõusnud publikunumbrid. Viiendas pronksiseeria mängus Pärnu Sadama vastu, oli saalis kokku 1323 inimest. Laste huvi korvpalli vastu on väga suur. Korvpallikooli tegevjuht Tanel Einaste: “Korvpall on Viimsis väga populaarne, korvpallikooli rühmad täituvad hoogsalt ning suur huvi on ka avalikel väljakutel mängimise vastu.”

 


Karl Johan Lips kaaslastest

  • Hint. Vaikne musta töö mees kellele saab alati loota.
  • Arop. Viimsi oma noor Porzingis.
  • Harris. Kõige euroopamaliku maailma vaatega ameeriklane kellega olen kokku puutunud.
  • Haller. Viskevõistluste champion.
  • Rikberg. Heas mõttes üllatavalt nahhaalne noormängija eriti arvestades Viimsi elu keskkonda.
  • Suurorg. Mees kes teab kaardimängus kõiki võimalike tulemuste tõenäosusi.
  • Sünd. Kui on vaja panustamisvihjeid nbas siis see mees teab kuhu raha tasub paigutada.
  • Kokk. Satsi suurim tantsulõvi.
  • Toppin. Rahulik mängija kellel ebareaalne tunnetus keskpositsiooni visetel.
  • Laanemaa. Kõige plahvatuslikuma kiiruse ja põrkega mängija keda ma Eestlaste seast olen näinud.
  • Zakis. Ebareaalselt tugeva kehaehitusega korvpallur.
  • Post. Kõrge IQga tagamees kes lisaks korvpallile on suur hobuste entusiast.
  • Valdo. Üldiselt rahulik ja kaalukas treener kes hoolib oma mängijatest.
  • Evart. Kindlasti üks hetkel targemaid ja potensiaalsemaid noor treenerid Eestis. 
  • Dima. Töökas treener, kes oli igahetk valmis aitama mängijaid kes tahtsid lisa trenni teha.
  • Mari. Füso, kes putitab kõik mängijad kui vähegi võimalik mänguks üles.
  • Asko. Töökas treenerina. Indviduaalselt lähtuv trennikavade osas mängija tüübist ja keha ehitusest mis on väga positiivne.
  • Raiko. Tööl profesionaalne, aga eraelus ühe humoorikama sõnakasutusega inimene kellega ma olen kokku puutunud.
  • Tanel. Tiimi juht kes ootab nii endalt kui enda töötajatel perfektsuse lähedal sooritust.

 

 

Viimsi/Sportland toetajad ja partnerid:

Nimitoetaja: Sportland

SuurtoetajadViimsi vald ja Exmet

Varustuspartner: Nike Esinduskauplused ja Teamsport.ee

Tugevaks: Golden Glub Viimsi

Majutab: Viimsi SPA

Toitlustab: Hawaii Davai ja Black Rose Pub

Fännikodu: Black Rose Pub

Saali paneb särama: Ledzep

Vormid hoiab puhtana: Nice`N`Clean

Bussipartner: Go Bus

Kogukonnapartner: KOOS

Kütusepartner: Circle K

 

Jälgi meid sotsiaalmeedias!


  

 

 

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...