Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
25.04.2024
Eile alustas Viimsi kolme võiduni peetavaid Eesti meistrivõistluste veerandfinaalmänge Tartus sealse Tartu Ülikool & Maks ja Moorits vastu.
Kommenteeri
24.04.2024
Korvpalli Eesti Meistriliiga veerandfinaalseeria läheme kokku Tartu Ülikool Maks& Mooritsaga. Kuigi põhihooajal jäi mängude seis 0:2 tartlaste kasuks ja hea meelega lükkame favoriidikoorma värske peatreeneri Priit Vene õlgadele, ...
Kommenteeri
23.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi neli noortemeeskonda, sh U12, U13, U14 ja U19 poisid läbisid edukalt põhiturniiri ja veerandfinaalid, millega on juba endale kindlustanud koha noorte Eesti Meistrivõistlustel nelja parima ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsist Euroopa tugevaimasse korvpalliliigasse - Korvpalliklubi Viimsi/Estover kasvandik Sander Raieste tegi debüüdi Euroliigas (0)
12.10.2020

Viimsis, treenerite Sulev Särekanno käe all alustanud ja Valdo Lipsu juures korvpallitreeninguid jätkanud Sander Raieste, kes käesoleval hooajal on stabiilselt kuulunud koduklubi algviisikusse, tegi 2.oktoobril debüüdi ka Euroopa tugevaimas klubikorvpallisarjas ning alustas mängu algviisikus ka möödunud reedel.

Viimsis, treenerite Sulev Särekanno käe all alustanud ja Valdo Lipsu juures korvpallitreeninguid jätkanud Sander Raieste, kes käesoleval hooajal on stabiilselt kuulunud koduklubi algviisikusse, tegi 2.oktoobril debüüdi ka Euroopa tugevaimas klubikorvpallisarjas ning alustas mängu algviisikus ka möödunud reedel.

Raieste koduklubi Vitoria Baskonia alustas Euroliiga hooaega magusa 76:63 võiduga Madridi Reali üle. Meeskonna nimekirja on 21-aastane Raieste Euroliiga mängus kuulunud ka varem, kuid seni ei olnud viimsilane väljakule pääsenud. Kuuludes nimetatud võidumängus Baskonia algkoosseisu, sai Raiestest seitsmes eestlane, kes tänapäevases Euroliigas platsil on käinud.

Euroliiga debüütmängus usaldati Raieste platsile 11 minutiks, mille jooksul jäi sel korral punktiarve avamata kuid Eesti koondislane võttis kolm lauapalli ja tema vastu tegid Reali pallurid kaks viga.

Möödunud reedel oli eestlaste jaoks kõige olulisem Raieste koduklubi Vitoria Baskonia mäng Belgradi Crvena zvezdaga, mille hispaanlaste Baskonia kaotas võõrsil 73:90. 21-aastane Raieste alustas mängu Baskonia algkoosseisu. 11 minutiga võttis ta kolm ründelauapalli ja andis ühe korvisöödu, kuid eksis ühel kahe- ja ühel kolmepunktiviskel.

 

Sander Raieste alustas korvpallitreeninguid Viimsis 2006.aastal Sulev Särekanno käe all, jätkates treeninguid Valdo Lipsu ja teiste treenerite juhendamisel. 2016.aastal sõlmis Raieste karjääri esimese profilepingu Hispaani suurklubi Vitoria Baskoniaga. Hooajal 2019/2020 esindas Raieste laenulepingu alusel kodust klubikorvpalli lipulaeva BC Kalev/Cramot. 2020.aasta suvel pikendas Raieste Baskoniaga lepingut 2024.aastani peale mida on stabiilselt kuulunud koduklubi algkooseisu nii hooaja eelsetes kontroll- kui ka Hispaania meistriliiga kohtumistes.

 


 

Sander Raieste esimene treener Sulev Särekanno, „Sander oli energiat täis ja teda jätkus kõikjale, nii väljakule, kui selle äärde.“

 

 

Kuidas Sander korvpallijuurde jõudis?

SS: Sander alustas korvpallitrennidega Viimsis 2006 a. Trennid toimusid praeguses tennisehallis, mis oli sel hetkel kohandatud ka korvpalli mängimiseks. 1999 sa. poistest tekkis kohe tore seltskond. Kõik olid tõsised kossuhuvilised ja seepärast ka innustunud ja valmis trennides pingutama ning uusi asju omandama. Sander oli energiat täis ja teda jätkus kõikjale, nii väljakule, kui selle äärde. Vahel oli tegemist, et seda energiat pudelis hoida.

 

Milline õpilane Sander oli? Rõõme, raskusi?

SS: Sander oli hea pallitunnetusega ja koordinatsiooniga. Hiljem ka hea viskekäega. Esimestel aastatel keskendusime nagu ikka korvpalli põhitõdele - põrgatus, söötmine, sammudelt vise. Hiljem panime rõhku kaitsemängule - asend, asendis liikumine.

 

Kas said kohe aru, et siit on mängumees kasvamas?

SS: Mini vanuseklassis oli Sander üks kahest meeskonna parimast skoorijast. Enamus punktid tulid üks-üks mängust. Läbimurdel oli ta kiire ja osav nii vasaku, kui parema käe poolt. Samuti jagus teda lauavõitlusesse ja kaitsesse.

 

Mis olid treeningute peamised rõhuasetused?

SS: Hiljem asendusid Sanderi tormakus ja energia mõtestatud ja targa ning ratsionaalse tegevusega. Kindlasti mõjusid tervikuna hästi poiste omavahelised head ja sõbralikud suhted. Usun, et kõigil kaaslastel on Sandri üle hea meel ja hoiavad talle edaspidigi pöialt.

 

www.kkviimsi.ee / www.kesklinnakk.ee

FB/kkviimsi / FB/kesklinnakk

IG/kkviimsikesklinnakk

YT/kkiimsi

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia 3, 74001 Viimsi   E-post: kesklinnakk@kesklinnakk.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...